Letar du efter hjälp när det gäller redovisning och revision i Borås? Det brukar finnas ganska många företag som kan hjälpa dig med din redovisning och revision i Borås. Har du ett litet företag kanske du klarar av att sköta din redovisning själv, med lite hjälp av en byrå med revisionen sedan. En del betalar gärna glatt en slant för att slippa allt som har med ekonomi att göra. Oavsett vilken kategori du tillhör så är det oerhört viktigt att allting stämmer i din redovisning när du sedan blir revision. Om du inte vet vad du ger dig in på så föreslår jag att du låter en kunnig person sköta om din redovisning så det inte blir några onödiga fel.

Redovisning och revision skillnad?

Vad är skillnaden mellan redovisning och revision tänker många.
Redovisning – om vi börjar med redovisning så ingår det bland annat flera moment som har till syfte att beskriva ett företags verksamhet. För att göra detta på ett korrekt sätt så krävs det ett moment som heter bokföring. Att bokföra innebär att du registrerar alla affärshändelser enligt en bokföringslag. Dessa ska bokföras kronologiskt och systematiskt. Fler moment som tillkommer är till exempel skatteredovisning, projektredovisning, leverantörsreskontra, kassaregister, bokslut samt årsredovisning, för att nämna några.

Revision – en revision äger rum enligt vissa regler för att säkra att all information ett företag lämnar i sin bokföring är helt korrekt. I den så kallade ”Aktiebolagslagen” har aktiebolag av en viss storlek ett krav på sig att ha en vald revisor. I revisionen ingår det bland annat en granskning av företagets redovisning för att revisorn ska kunna ge ett intyg (kallad revisionsberättelse) på att företaget har agerat enligt bokföringslagen och lämnat korrekta uppgifter om företaget. Denna revisionsberättelse kan företaget använda som en kvalitetsstämpel gentemot Skatteverket i förhandling med kunder och andra företag.